17 Şubat 2009 Salı

Revit Model ve Çizimlerini Karşılaştırmak

Autodesk Aboneliğine sahip kullanıcılar (Autodesk Subscription) "Model Compare" uygulamasını, Autodesk Subscription Centre'dan http://subscription.autodesk.com/ indirebilirler. Önce Revit Structure kullanıcıları için geliştirilen ve sonra Revit Architecture ve Revit MEP yazılımları içinde uyarlanan bu kolay kullanımlı uygulama sayesinde, farklı versiyondan -farklı zamanlarda kaydedilmiş- Revit modelleri karşılaştırılabilir. Konu ile ilgili daha detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca yine mimari ofisler ve mühendislik büroları arasında yapılan çalışmalarda çok kullanışlı iki uygulamaya daha dikkatinizi çekmek isterim.
"Drawing Compare - DWF" ve "Drawing Compare - PDF"




http://hokcadsolutions.blogspot.com/2009/01/comparing-revit-models-and-drawings.html

11 Şubat 2009 Çarşamba

Autodesk Revit Architecture 2010

Autodesk Revit Architecture 2010 software (BIM for architects and designers) enables customers to more accurately capture early design concepts with improved conceptual design functionality via:
-An intuitive conceptual design workspace to create complex geometry more easily.
-A new user interface (UI) that works the way designers think, providing a smoother and more continuous design workflow.
-Improved interoperability with programs such as AutoCAD Civil 3D 2010 software, Autodesk 3ds Max Design 2010 software and Autodesk Inventor 2010 software.

Sezgisel konsept tasarım ve modelleme yetenekleri için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız.

Form üretimi
http://www.eharita.com.tr/download/sayisalgrafik/revittd/Rac_2010_makeform.avi